Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Kaposvári Közlekedési Zrt.

kaposvari kozlekedesi logo.jpg

A Kaposvári Közlekedési Zrt. 1994. július 01-én a 100 % - ban Kapos Volán érdekeltségű Kaposvári Tömegközlekedési Kft. általános jogutódlásával alakult. A társaság életében bekövetkező új állomás 2006. december 22. napja, amikor 100 %-os önkormányzati tulajdonba került a részvénytársaság, a törzsrészvényest megillető elővásárlási jog érvényesítése során. A társaság elsődleges feladata a megyeszékhely menetrendszerinti közúti helyi személyszállítási feladatainak ellátása. Feladatát jelenleg 104 fő személyi állománnyal, 40 db autóbusszal bonyolítja le.

A város tömegközlekedésének rövid bemutatása

A tömegközlekedés vonalhálózatát alapvetően meghatározzák azok az objektív adottságok, amelyek egy városra, így városunkra is jellemzőek.

busz.jpg

A viszonylatrendszer, hasonlóan a város közúthálózatához, alapvetően sugaras szerkezetű. A helyi autóbusz állomásról kiinduló viszonylatokon egyaránt elérhetők a lakótelepek, a külső városrészek, a csatolt települések és az ipartelepek. A sugár irányú vonalak mellett átlós jellegű viszonylatok közlekednek, összekötve a belső lakóterületeket a keleti és nyugati iparterületekkel. További jellemzője, hogy a belvárost nagymértékű átlapoló közlekedés jellemzi.

Műszaki helyzet, eszközpark

Társaságunk a menetrend szerinti autóbusz közlekedést 40 autóbusszal látja el:

Az autóbuszparkot a társaság  2015-ben teljesen megújította, azóta sűrített földgázzal futó járművek szállítják az utasokat. Ennek eredményeképpen a szennyezőanyag- és zajkibocsátásuk a legszigorúbb Euro-6 -os környezetvédelmi besorolási normáknak is megfelel. A buszok színe a kaposváriak döntése alapján bordó és szürke.

Az utastér teljes hosszában alacsony padlós, így a kiegészítő rámpa segítségével, kerekesszékkel és babakocsival közlekedők részére is könnyű a fel- és leszállás. A buszokban külső és belső audiovizuális utastájékoztató rendszert alakítottak ki, vagyis mind a siketek és nagyothallók, mind pedig a vakok és gyengénlátók számára akadálymentesek.

Forgalmi helyzet - menetrend

A társadalmi-gazdasági életben az elmúlt években végbemenő változások jelentősen érintették az autóbusz közlekedés üzemeltetési körülményeit, az igények és teljesítmények alakulását, a gazdálkodás, a szervezeti és jogi működtetés feltételeit.

Az infláció okozta folyamatos viteldíjemelés, a motorizáció fejlődése, a munkaerő kedvezőtlen piaci helyzete miatt változtak az egyéni és a tömegközlekedési utazási igények.

Így a részvénytársaság új menetrendjét 2011. május 01-én léptette életbe.

A munkanaponként indított 880 db autóbuszjárat közlekedtetését 33 db feladattal rendelkező, 1 db tartalék és 6 db műszaki tartalék autóbusszal látja el.

Jelenleg a menetrendi csúcsidőszakokban (reggel 6-8 óra, illetve délután 15-17 óra között) valamennyi autóbusz feladattal rendelkezik, pótlólagos igény kielégítésére a meglévő járműkapacitással nincs lehetőség, viszont a köztes időszakban jelentős szabad kapacitás áll rendelkezésre:

- vonalhálózat nettó hossza: 69,4 km

- járat útvonal hossza: 176,8 km

- vonalak száma: 29 db

- megállóhelyek száma: 225 db.

 

     Személyes ügyfélszolgálat:Kapos Holding ügyfélszolgálat: Kaposvár, Corso Irodaház (Áchim A. u. 2.)
     Telefon /Fax:82/ 411-850
     Információ:82/ 511-124
     Email:

     titkarsag@ktrt.hu

     Weboldal:

     www.ktrt.hu

     A Kaposvári Közlekedési Zrt. a 2009. évi CXXII. törvénynek megfelelően az alábbi elérhetőségen teszi közzé közérdekű adatait: