Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Buszmenetrend - az utazók kezdik felismerni az előnyöket!

2021-04-01

„Úgy tettünk, ahogy azt megígértük: finomhangoltuk a menetrendet” - így fogalmazott a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója a Kapos Televíziónak. Április 12-től új járatok állnak forgalomba, ezek a március elseje óta érvényben lévő helyi járatos új menetrendet finomítják.

8.busz.jpgA változtatásokra többek között a városszerkezeti átalakulások és az utazási szokások megváltozása miatt volt szükség. Az azóta eltelt egy hónap alatt a szolgáltató folyamatosan nyomon követte a visszajelzéseket és várta az utasok észrevételeit, javaslatait is. Ezeket összesítve módosítják, finomhangolják most a menetrendet. Lesznek járatsűrítések is. - mondta el a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója, Turnai Károly: „Köszönettel fogadtuk utasaink visszajelzéseit. Ahol olyan kérést tapasztaltunk, ami több utast is érint, tehát nem egyedi kérés volt, azt mind figyelembe vettük és ezek április 12-től be is kerülnek az új menetrendbe. Például úgy, hogy plusz járatokat állítunk forgalomba.” A szakemberek emellett ütemes menetrendet alakítottak ki, amely az utazóközönség napi ritmusát követi. Változást jelentett az is, hogy egy jeggyel az új rendszerben sokkal többet lehet utazni, akár a város egyik végéből a másikba, átszállás nélkül – nyilatkozta a vezérigazgató a televíziónak. „Ez nemcsak a környezetvédelem szempontjából fontos, hanem megtakarítást is jelent az utasoknak. Egy egyvonalas bérlet például több, az adott szakaszon közlekedő járat használatára is feljogosít” - fogalmazott a szolgáltató vezérigazgatója. A változásokról a cég nemcsak a szokásos menetrendi füzetéből tájékozódhatnak az utasok, az elérhető - buszokon, megállóknál, végállomáson - itt találnak olyan QR kódot, amelyet okostelefonjukkal beolvasva minden információt kapnak az utazók.
Ahogy arról korábban beszámoltunk: a korábbi vonalak helyett több esetben viszonylatok alakulnak ki, ami azt jelenti, hogy a korábban 2-3 külön vonalon elérhető városrészek most egy járattal, egy jeggyel vagy bérlettel bejárhatók lesznek.
Az alábbi összeállítás, pedig eligazodni segít az utazóközönségnek:
http://kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2021/02/25/segitunk-eligazodni-az-uj-menetrendben.html