Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Megkezdik a zöldhulladék gyűjtését

2021-03-02

A kaposvári kertekben, udvarokban, konyhában keletkező növényi szerves hulladékokat ingyenesen gyűjti be a szolgáltató. Az időpontokat vele a 2021-es listát utcákra lebontva megtalálja a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapján.

9.zoldh.jpgKözeleg a tavasz, ezzel együtt pedig a kerti munkák ideje. A zöldterületeken keletkező hulladékokat a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. elszállítja, de nem mindegy, hogy hogyan, és mikor tesszük ki azokat az ingatlanok elé.
Kihelyezhető hulladéknak minősül a faág, fanyesedék, fűkaszálék, a vágott virágok és a falevél.
Az ágakat összekötve, kis (maximum 150 cm hosszú) kötegekbe, a falevelet, virágot és egyéb apró zöldhulladékot ép és zárt zsákba kell tenni, elkülönítve minden mástól, mert a más hulladékkal (kommunális, szelektív stb.) szennyezett zöldhulladékot a szolgáltató nem szállítja el. Mindezt úgy kell megtenni a szállítási nap előtti napon 17 órától, legkésőbb a megjelölt napon reggel 5 óráig, hogy a kirakott zöldhulladék a forgalmat ne akadályozza!
A meghatározott időszakon kívül közterületre kihelyezett zöldhulladék engedély nélküli közterület-használatnak minősül, szabálysértési eljárást vonhat maga után.
A zöldhulladék egyébként egész évben leadható a lakossági hulladékudvarban (Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központ mellett, 610-es úton, a taszári körforgalom előtt) kedd, csütörtök, péntek, szombat 8-tól 12 óráig, szerda 8-tól 19 óráig.