Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Távhő - 50 éve Kaposváron!

2019-05-15

Részletek ->

tavho1.jpgTávhőnapi tanácskozás a városházán, diákoknak látogatás a távhőközpontban, figyelemfelkeltő bemutató azaz „villámcsődület” a Kossuth téren és faültetés – gazdag programokkal emlékeztek a távhőrendszer kiépítésére Kaposváron.
Immáron hagyomány Kaposváron, hogy az április 15-höz legközelebb eső munkanapon megünnepli a szolgáltató a Távhőszolgáltatás Napját. A cél, a lakosság figyelmét felhívni a távhőszolgáltatásban rejlő környezetvédelmi, klímapolitikai kérdésekre, bemutatni a távhőszolgáltatás működését és a korszerű megoldásokat. A Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. idén ünnepelte a távfűtés megalapításának 50. évfordulóját, ezért családi programokkal, fotó-, rajz és művészeti pályázattal, valamint szakmai konferenciával készült az eseményre.
– Fél évszázada kezdődött Kaposváron a távhőrendszer kiépítése – mondta el köszöntőjében a városházán Vida Zotmund Alpár, a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, aki bemutatta az eltelt időszak eredményeit, s kitért a cég minőségi ellátási kötelezettségeire is. Szita Károly polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: a szakmai találkozó egyik apropója, hogy 50 éves a kaposvári távfűtés, a másik pedig, hogy jelenleg is olyan munkálatok zajlanak a városban, amelyek a további ötven évre megalapozzák Kaposvár jövőjét. A somogyi megyeszékhely polgármestere ismertette a város energiapolitikáját. Három fő szempontot vettek figyelembe, az ellátás biztonságát, a kiszámítható és megfizethető árat, továbbá a környezetvédelemhez való hozzájárulást. Meg kell szüntetni a kiszolgáltatottságunkat, hogy 2050–re energia független várossá válhassunk – mondta el Szita Károly.
tovho2.jpgA távhőszolgáltató, a város egyik legjelentősebb és legkorszerűbb energiaszolgáltatójaként a távhőszolgáltatás ellátásbiztonságán felül, a környezetvédelem és egy élhető városi környezet megteremtése mellett is elkötelezett. – A társaságunk által biztosított távfűtés korszerű és környezetbarát. Kötelességünknek érezzük, hogy segítsük, valamint naprakész információval lássuk el a lakosságot a környezettudatosság körébe tartozó témakörökben, valamint felhívjuk a figyelmet a közvetlen környezetük megóvásának fontosságára. Az elmúlt évek során számos távfűtési fejlesztés valósult meg társaságunknál, amelyekre nagyon büszkék vagyunk, hiszen a korszerű műszaki megoldásoknak köszönhetően, energiahatékony távhőszolgáltatás biztosításával járulunk hozzá városunk közvetlen környezetének élhetőbbé tételéhez, és tudatosan is teszünk a környezetvédelemért” – monda Zanatyné Uitz Zsuzsanna, a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. távfűtési műszaki vezetője. A rendezvényhez kapcsolódó kísérőprogramok között volt faültetés, nyílt nap a fűtőműben, míg a programsorozat központi eseményeként szakmai konferenciát szerveztek a városházán, ahol a meghirdetett művészeti pályázatra beérkezett alkotásokat is díjazták. A napot flashmob zárta a Kossuth téren, ahol kaposvári fiatalok és a szolgáltató munkatársai együtt táncoltak.