Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Átadás előtt az új busztelephely

2019-05-15

Részletek ->

57319861_2543194865705189_2052005275174436864_n.jpgMár a buszok szervizeléséhez használatos gépeket szerelik és az irodaépületeket rendezik be – mondta az építkezés projektkoordinátora az egyik utolsó, átadás előtti sajtótájékoztatón.
Vonyó János projektkoordinátortól felidézte az építés körülményeit és pontos képet kaphattunk a nagy volumenű beruházásról is. Megtudtuk, hogy a telephelyre nyáron költözhet be a Kaposvári Közlekedési Zrt. A Németh István program keretében mintegy 5,5 milliárd forintból felépített busztelephelyen tárolják, szervizelik és műszakiztatják is a helyijáratos autóbuszokat, illetve itt lesz a cég központja is. A végleges átadás a tervek szerint nyár közepén várható. Százszázalékos az épületek és a létesítmények készültségi foka a Cseri úton, az új busztelephelyen.
A környezetbarát helyi buszpark otthonául szolgáló létesítményben irodaépületet, parkolókat, szervizüzemet, vizsgaállomást, és a sűrített földgázzal üzemelő járművek tankolásához szükséges töltőkutakat is építettek. A technológiák beépítése a következő hónapokban történik meg. A Magyar Építő Zrt. és a Duna Aszfalt konzorciumában történő kivitelezési munkálatok lezárultak.
– A kivitelezési tervek elkészítése után elbontottuk a régi, elavult épületeket, és 2017 őszén kezdtük meg a tényleges kivitelezést az alapozási munkálatokkal. Mára az épületek teljesen elkészültek – mondta a helyszíni sajtóbejáráson Seres György, a kivitelező főmérnöke. – A létesítményhez tartozó eszközbeszerzések folyamatban vannak, a javítócsarnokban helyet kapó berendezések, eszközök leszállítása szintén jelenleg zajlik, ezek beépítése a következő időszakban valósul meg. A most még a Városligetnél található két töltőállomás egyikét október elején telepítik át a busztelephelyre, attól kezdve a buszok már az új helyen tankolhatnak. A megmaradó másik kutat év végén megnyitják az autósok számára, akik így a belvárosban tudnak tankolni sűrített földgázt. Két elektromos midibusz beszerzése is folyamatban van, melyek töltését egyelőre két darab töltővel tudják megoldani, de ez további öttel egészül ki – ismertette a részleteket Vonyó János projektkoordinátor. A környezettudatosság jegyében az épületek fűtését, hűtését egy fotovoltaikus kiserőmű biztosítja majd, míg a telephelyen mindenhol energiatakarékos LED-es lámpatesteket szereltek fel. Az 5,627 milliárd forint európai uniós forrásból megvalósuló létesítményt a legmodernebb technológiával látják el, feladata a helyijáratos autóbuszflotta szervizelése, parkoltatása lesz, és itt tankolják majd sűrített gázzal a járműveket is.