Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Miért csúfítjuk környezetünket, ha ingyen is leadhatjuk?

2019-03-12

Részletek ->

A 7. khg.jpgvárost járva még mindig nem kell nagyító, hogy a hulladéktárolók mellett egyéb szemétkupacokat találjunk. Öt perc autózással legalább négy helyen bukkantunk a háztartásokban feleslegessé vált fotelre, matracra, leselejtezett hűtőgépre és lakásfelújításból származó szemétre.
Nincs szükség arra, hogy a tárolóban őrizgessük tavaszi lomtalanításig a hulladékot, a Kaposvári Hulladékudvarban és akár az Újrahasználati Központban is díjmentesen leadhatjuk. A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. működési területéhez tartozó 117 településén élő lakosoknak lehetősége van díjmentesen leadni háztartásokban elkülönítetten gyűjtött másodnyersanyagokat (papír, műanyag, fém, üveg, zöldhulladék), vagy veszélyes hulladékot (akkumulátor, elektronikai berendezés, fáradt olaj, stb.), mindössze személyigazolványra és lakcímkártyára van szükség, illetve a hulladékszállítási díj megfizetését kell igazolni. Ami Önnek teher, másnak még lehet érték, újabbra, szebbre cserélt, vagy csak egyszerűen feleslegessé vált használati tárgyaink, amik még alkalmasak további rendeltetésszerű
használatra jó helyre kerülnek az Újrahasználati Központban. Itt bárki válogathat közülük, minimális tárolási költség (100 Ft – 5 000 Ft) megfizetésével igazi kincseket szerezhet. Az étkészlettől a könyvekig, a babakocsitól a komplett szekrénysorig széles a paletta és a készlet folyton változik. 2018-ban a 600 db újrahasznosításra leadott tárgy háromnegyede új gazdára lelt.
A Komplex Hulladékkezelő Központ könnyen megközelíthető, a 610-es úton a Metyx és a taszári körforgalom között félúton, kulturált környezetben és a dolgozó lakosokhoz igazodó nyitva tartással várja a környezetükre odafigyelőket.
(Szuperinfo)