Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Kitüntetést kapott cégcsoportunk két kiváló vezetője

2019-02-12

Részletek ->

„Pro Urbe Kaposvár”

Veizer.jpg
Kaposvár közösségi közlekedéséért végzett több évtizedes, kiváló munkájáért, amellyel hozzájárult a város hírnevének öregbítéséhez, Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Veizer Jánosnénak a „Pro Urbe Kaposvár” kitüntetést adományozott. A „Pro Urbe Kaposvár” kitüntetéssel azokat ismerik el, akik a tudományok, a művészetek, a fejlesztés, a kutatás, a gyógyítás, az oktatás-nevelés vagy a gazdasági élet terén kifejtett példaértékű, magas színvonalú munkájukkal hozzájárultak Kaposvár fejlődéséhez, hírnevének növeléséhez.
A köszöntőben elhangzott, Veizer Jánosné 1957. október 5-én született Kaposváron, gyermekkorát Ráksiban töltötte. Már fiatalon tudta, hogy közlekedésszervezéssel szeretne foglalkozni, így 1976-ban a Kapos Volán Zrt. jogelődjénél, a Volán 13. számú vállalatánál kezdett el dolgozni. Feladata Kaposvár helyi autóbusz-közlekedésének szervezése, irányítása, a stratégiai és operatív feladatok ellátása volt. 1991-ben a helyi autóbusz-állomás személyforgalmi üzemének vezetője lett, 1994-től pedig az átalakuló Kaposvári Tömegközlekedési Részvénytársaságnál látta el a forgalmi szakterület vezetését. 2011-től a KAPOS HOLDING Zrt. tagvállalataként működő Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. vezérigazgatója. Vezetése alatt és aktív közreműködésével zajlott le 2015-ben a kaposvári buszcsereprogram, melynek során teljesen megújult a helyi autóbusz-közlekedést ellátó járműállomány. Neve összekapcsolódik az autóbuszok komplex telephelyének építésével, az elektromos autóbuszok beszerzésével, a Kaposvári Közlekedési Központ kialakításával.
Munkáját számos kitüntetéssel ismerték el: 2004-ben eredményes munkájáért megkapta a Volán Szent Kristóf-emlékérem arany fokozatát, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2006-ban Közlekedésért érdemérmet, az agrárminiszter 2018-ban Környezetünkért emlékplakettet adományozott részére.
Fáradhatatlanul végzi munkáját, hogy jobbá, eredményesebbé tegye a céget és ezáltal a kaposvári autóbusz-közlekedést. Nemcsak az utazóközönség igényeire figyelt, hanem arra is, hogy kollégái megtalálják számításukat a cégen belül, s jól érezzék magukat a mindennapi munka során.

„Kaposvár Szolgálatáért”

null
Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése „Kaposvár Szolgálatáért” kitüntetésben részesítette a város gazdasági életében végzett színvonalas munkájáért, melynek során vezetőként is példát adott emberségből és segítőkészségből Katona Sándornét, a Kapos Holding Zrt. nyugalmazott gazdasági igazgatóját. A kitüntetést azoknak a kaposvári polgároknak adományozható, akik szakmai vagy társadalmi tevékenységükkel nagymértékben előmozdították a város tudományos, szellemi, gazdasági vagy közösségi életének fejlődését, és ezzel kivívták a polgárok megbecsülését – mondta köszöntőjében Szita Károly polgármester.
Katona Sándornéra, a KAPOS HOLDING Zrt. tavaly nyugdíjba vonult gazdasági igazgatójára teljes mértékben illik ez a megállapítás. Esetében valóban igaz, hogy végigjárta a ranglétrát. Gazdasági ügyintézőtől a vezérigazgatói posztig számos pozíciót betöltött, de sosem a rang, hanem a feladat érdekelte. A kereskedelmi főiskola elvégzése után a legendás Somogyi Iparcikk Kiskereskedelmi Vállalatnál helyezkedett el. Innen a következő lépcső a Központi Statisztikai Hivatal Somogy Megyei Igazgatósága lett, itt tanulta meg a statisztikák fontosságát, amelyben az igazság leledzik. Három itt eltöltött év után a Somogyker következett, ahol kilenc évet dolgozott, ekkor már jelentős gazdasági szakembere lett a megye üzleti életének. 1992-ben a kaposvári Vagyonkezelő pénzügyi vezetője lett, három év múlva itt igazgatónak választották, majd a KAPOS HOLDING megalapításakor nem is lehetett volna más a gazdasági igazgató. Rövid ideig a Vagyonkezelő vezérigazgatói pozícióját is betöltötte, számos értékes ötlete, kidolgozott modellje segítette azt, hogy a Holding sikeres éveket tudjon magáénak. Precíz, nagy tudású, kollegáinak mindig segítő, problémákra odafigyelő vezető volt, rendkívüli értéket jelentett a munkájában a jó kapcsolat a hatóságokkal, (NAV, ÁSZ) de a remek munkakapcsolatot még véletlenül sem elvtelen lobbizásra használta. Ezért is tisztelték kollégái és az üzleti partnerei is. Az önkormányzatiság területén is folyamatosan képezte magát, megszerezte a könyvvizsgálói szakképesítést is, mint a legmagasabb számviteli képesítést. Munkájáról a városi önkormányzatban is felsőfokon beszéltek – így most nem véletlenül vehette át Kaposvár polgármesterétől a Kaposvár Szolgálatáért díjat.