Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Megrohamozták a Virágfürdőt a vendégek

2012-09-21

oha rosszabb szezont – összegzett a Virágfürdő nyári forgalmáról tartott hétfői sajtótájékoztatón Frank József ügyvezető igazgató. A tavalyhoz képest 15 százalékos növekedéshez a jó idő mellett a különböző kedvezmények is hozzájárultak.

A szeptember 2-án bezárt fürdő igen eredményes szezont tudhat maga mögött, 15 százalékkal több vendég kereste fel, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Szerencsére komolyabb baleset sem történt – fogalmazott Frank József.

A 101.200 látogató csaknem kétharmada kifejezetten a strandot választotta, de megnőtt a komplex – a benti, fedett rész igénybevételére is jogosító – jegyet választók száma is. Leginkább a fiatalok és a családosok kapcsolódtak ki a létesítményben, nem utolsó sorban a kedvezményes családi jegyeknek köszönhetően. A külföldi vendégek száma nagyjából hasonló volt a 2011-es évhez, ők főleg német nyelvterületről érkeztek, vidékről pedig elsősorban Pécsről és környékéről látogattak sokan Kaposvárra. Júliustól jelentősen nőtt a SZÉP-kártyával fizetők száma is – tudtuk meg Frank Józseftől.

A forgalom növekedésében – a forró nyár mellett – minden bizonnyal szerepet játszott az is, hogy a belépőn kívül semmiért nem kell külön fizetniük a vendégeknek, térítésmentesen vehették igénybe például a napozóágyakat, a csúszdákat, a parkolókat. A nyár folyamán számos programot is szerveztek a különböző korosztályoknak, ez is lendített a forgalmon – mondta az ügyvezető. Nagy sikere volt például a habpartiknak, a nyugdíjas csütörtököknek is.

A strandon ugyan vasárnap nyílt lehetőség utoljára fürdőzésre, azonban a fedett élményfürdő kiúszó része még továbbra is használható szabadtéri fürdésre.