Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Szeretünk piacra járni

2012-06-22

Egy éve adták át a megújult Kaposvári Nagypiacot, amely azóta - a statisztikai hivatal friss felmérése szerint - a régió legnépszerűbb piaca lett, megelőzve a pécsit és a szekszárdit is. Egyre több a vásárló és sikeresek a gasztrofesztiválok is.

- Vigyen angyalom, meggyet, 500-ért adom kilóját, nézze, milyen szép! – szól utánam egy fejkendős kofa a piac bejáratánál. - Olcsó a kapor, 50-ért adok egy csokorral – mondja egy másik. Előtte a kapor mellett petrezselyem, újhagyma, sóska, spenót várja a gazdáját. Tele a piac, látszik, hogy most van szezonja az idényjellegű, friss zöldségeknek, gyümölcsöknek. És van is miből válogatni.

– Én minden pénteken itt veszem meg a vasárnapi ebéd hozzávalóit. Friss és olcsóbb az áru, mint máshol. És tudom, hogy nincs agyonpermetezve – mutatja kosarát egy törzsvásárló. Ő ma csirkét, cukkinit és zöldbabot vásárolt.

- Az első időszak furcsa volt, mert az emberek nem találták a megszokott helyen az árusokat – mondta lapunknak Vető Ferenc, az egyik húsbolt vezetője. – Voltak nehézségek is, télen például elfagyott a vízcső és a fűtéssel sem volt elégedett mindenki.

- Mind a 30 bérlő egyedi hőkandallós fűtést kapott, hogy a fűtést egyedileg szabályozhassák –reagál Bozzay György, a piac vezetője. – De az a legfontosabb, hogy ha végigmegyünk a piacon, néha moccanni nem tudunk, annyi az árus. Ma már a 160 férőhelyes parkoló is bejáratott, amióta felére csökkentettük a díjat, sokan használják. Egyre többen szeretik és keresik a Kaposvári Áruk Boltját, ahol most már az eddigieken túl a Kapos Kistérségi Szociális Szövetkezet termékeit és szilvásszentmártoni zöldségeket, gyümölcsöket is lehet kapni. Jól beváltak a fesztiválok is: a kolbásztöltő versenyre csaknem annyian látogattak ki, mint a sonkafesztiválra – teszi hozzá büszkén.

A város még az idén nekilát a régi csarnoképület felújításának. Tél kezdetére kicserélik a padlóburkolatot, az elektromos hálózatot, megújul a fűtés és a közművek is, hogy az árusok beköltözhessenek a hideg elől.

 

http://www.kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2012/06/19/szeretunk-piacra-jarni_2178.html