Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Több mint 800 millió forinttal tartoznak a kaposvári szolgáltatóknak

2012-03-06

Újabban nemcsak a háztartások, az intézmények is késnek a számlák rendezésével. Azért, hogy a szolgáltatás színvonala ne sérüljön és hogy Kaposvár továbbra is a második legolcsóbb város maradhasson, ezentúl szigorúbban lépnek fel a nem fizetőkkel szemben.

Nagy a forgalom a Kaposvári Holding ügyfélszolgálatán. Sokan a késedelmes számlájukat fizetik be. Egyre több van belőlük. Ezt a cégek vezetői mondták mai sajtótájékoztatójukon. Összesen több mint 800 millió forinttal tartoznak nekik. A nem fizetők ellen most szigorúbban lép fel a holding, azért is, hogy Kaposvár továbbra is a második legolcsóbb nagyváros maradhasson.    

- Kénytelenek vagyunk meghozni azokat az intézkedéseket, amelyeket egyrészt a fizető állampolgárok érdekeit szolgálják, másrészt pedig fent tudjuk tartani azt a szolgáltatási színvonalat, ami eddig megszokott volt - mondta a Kapos Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gombos Attila.

A legnagyobb kintlévősége a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt-nek van. Csaknem 500 millió forint. Ennek nagyrésze 90 napnál régebbi tartozás. A vezérigazgató azt mondta: van olyan ügyfelük, aki azóta nem fizetett szemétdíjat, mióta azt bevezették. Ezért kell most taktikát váltaniuk.

- Folyamatosan tudjuk bombázni a tartozókat, a kintlévőséget felhalmozókat az információval, mert ha küldünk egy felszólítót negyedévente, az olyan ritka, hogy azt hajlamos az ember sutba dobni - mondta a KVG Zrt. vezérigazgatója, Tretnyik Tamás.

A vagyonkezelő is tetemes, csaknem 170 milliós tartozással küzd. A nem fizetők többsége itt is már több mint 3 hónapja nem fizet. Főként a távhődíjakkal vannak elmaradva. De nem csak a háztartások késnek a fizetéssel, hanem egyre több intézmény is.

- A közületek, intézmények is fizetési nehézségekkel küzdenek, jellemzően csúsztatva fizetnek, tehát tárgyhót követő hónapban próbálják teljesíteni a kötelezettségüket tehát ez egy új tendencia - árulta el a Vagyonkezelő Zrt. Vezérigazgatója, Katona Sándorné.

A Kavíznek is rekord összeggel tartoznak. Majdnem 87 millió forinttal. Csak december óta 20 millóval nőtt ez az összeg.  Ők tudják a legkönnyebben behajtani az elmaradásokat, mert 1 hónapos tartozás után először megpróbálják a helyszínen beszedni a pénzt, ha ez nem sikerül, akkor korlátozzák a szolgáltatást.